Odder Kunst inviterer til fernisering på mindeudstilling for den kendte Odderkunstner, Mogens Gissel i KunstVærket, Vitavej 60, Odder fredag 7. juni 2024 kl. 16.
Forfatteren Peter Laugesen, der i 1992 modtog Det Danske Akademis Store Pris, åbner udstillingen, som varer til og med 23.6. Åben på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17.

Mogens Gissel (1941-2022) blev uddannet reklametegner, men som maler var han autodidakt og blev snart bemærket for sin helt særlige stil. Allerede i 1964 begyndte han at undervise i tegning, maleri og kunsthistorie, og han var en god fortæller og formidler.

Mogens Gissel underviste i mange år på Aarhus Kunstakademi og har haft talrige udstillinger over hele landet, bl.a. i Aarhus og hjembyen Odder, og han er repræsenteret på Aros og flere Andre museer. Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfond har erhvervet adskillige værker af Gissel, som blev belønnet med intet mindre end Eckersberg Medallien. Mogens Gissel har sat sig præg på Odder med gavlmalerier på Odder Højskole, i Raupachsgade og med skulptur ved Spektrum Odder, og han har haft talrige udstillinger lokalt og i hele landet og var i mange år medlem af kunstnersammenslutningen Corner. Gissel opfattede sig mest som tegner, og så føjede han til – i farver. Han mestrede stilskift mellem naturalisme, minimalisme og kubisme.

Med fede kulstreger og oliemaling på store lærreder genskabte kunstneren barndomsbilleder, hvor både Uglemanden på Strandvejen i Aarhus, tank-stationer og hårde hvidevareforretninger dukkede op som statister i hans abstrakte univers.

Han brød sig ikke om titler på kunstværker. For ham var det vigtigst, hvad beskueren ser og får ud af et kunstværk. Har værket en titel, så kan den begrænse oplevelsen i stedet for at understøtte fantasien og en uforudsigelig oplevelse, mente han.

Mogens Gissel

Mogens Gissel

Mogens Gissel

Mogens Gissel

Mogens Gissel